Ruokakeidas

Helppo ja maukas karitsan kare uunikasvisten kera

Maukasta karitsan karetta

Tähän ohjeeseen kareen oheen valikoituivat supisuomalaiset kasvikset. Ellet ole aiemmin testannut kotimaista juuripersiljaa, kannattaa kokeilla. Sen hiukan palsternakkamainen mieto, makea aromi on parhaimmillaan hyvän lihan ohessa.

Ohjeen mukainen ostoskorin sisältö:

– Karitsan kare
– tuoretta rosmariinia
– suolaa
– mustapippurirouhetta
– voita

– porkkanaa
– perunaa
– juuripersiljaa
– valkosipulia
– rypsiöljyä
– foliota

Valmistus:

Ota liha lämpiämään puolisen tuntia ennen valmistusta – poista paketista ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Parhaan lopputuloksen tähän ruokaan saat paistolämpömittarin kanssa.

1. Laita uuni lämpiämään 175°c:een. Kuori ja pilko kasvikset alle sentin siivuiksi, silppua oman maun mukaan valkosipulia pieneksi ja laita ainekset sopivaan uunivuokaan.

2. Ripottele kasviksille noin 1,5 tl suolaa, noin 1tl mustapippuria ja hiukan öljyä. Pyörittele kasviksia jotta öljy ja mausteet leviävät. Kasvikset vuoassa uuniin, muutama rosmariini oksa mukaan ja kelloon aikaa 30min.

3. Kun kasvisten kello ilmoittaa puoli tuntia kuluneen jätä vuoka rauhassa uuniin, laita voita paistinpannulle ja sen lämmitessä tee kareen rasvakerrokseen matalia viiltoja. Pippuroi kare kevyesti paista kuumalla pannulla ensin rasvapuoli, sen jälkeen muutkin kantit siten että liha ottaa väriä.

4. Tiputa uunin lämpö 150°C:een, ota vuoka pois uunista, laita kare kasvisten päälle ja vuoka takaisin uuniin. Tässä vaiheessa jos paistolämpömittari löytyy, se kannattaa tökätä kareen lihaisimpaan kohtaan.

5. Anna kareen ja kasvisten muhia uunissa kunnes lihan lämpö on 55°c. Ellei mittaria ole, paistoaika on 15-20min. Kasvikset ovat valmiita, kun lihakin on.

6. Ota vuoka uunista, ripottele suolaa lihalle, laita folio päälle ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia.

Asettele lautaselle, syö hyvin ja nauti!