Ruokakeidas

Nopeat ja herkulliset karitsankyljykset

Tähän ohjeeseen kyljyksien kanssa samalle lautaselle hyppäsi kukkakaalia ja Bimi-parsakaalia, mutta oheen voi pyöräyttää vaikka perunamuusin, oman maun mukaan.

Ohjeen mukainen ostoskorin sisältö:

– karitsan kare
– pekonia
– soijakastiketta
– juoksevaa hunajaa
– tuoretta rosmariinia
– mustapippurirouhetta
– valkosipulia

– kukkakaalia
– bimi-parsakaalia

– foliota

Karitsan valmistus:

1. Ota liha lämpiämään puoli tuntia ennen valmistusta. Leikkaa ensitöiksesi kare kyljyksiksi. Onnistuu todella helposti luiden välistä terävällä veitsellä. Pippuroi kyljykset kevyesti. Palastele kukkakaali ja karsi bimin varsista puoli senttiä alaosasta pois.

2. Silppua noin puoli paketillista pekonia ja murskaa 2-3 valkosipulin kynttä veitsen lappeella.

3. Laita pekoni sekä valkosipuli kylmälle pannulle ja levy päälle, jotta pekonin rasva sulaa ja valkosipulin aromit avautuvat.

4. Kun paistinpannu on kuuma ja pekoni luovuttanut rasvansa, laita kyljykset kypsentymään pienen rosmariinin oksan kanssa ja valuttele lihojen päälle noin ruokalusikallinen hunajaa sekä kaksi ruokalusikallista soijakastiketta.

5. Paista kyljyksiä maksimissaan kaksi minuuttia per puoli ja laita folion sisään vetäytymään pekonin ja valkosipulin kanssa hetkeksi. 

Kukkakaalin ja Bimi-parsakaalin valmistus:

6. Kun pekoni vielä muhii pannulla karitsaa odottaen, laita vettä kattilaan ja lorauta sekaan muutama ruokalusikallinen soijakastiketta.

7. Kun vesi kiehuu, laita palastellut kasvikset veteen ja keitä viisi minuuttia.

8. Kyljysten mennessä folioon huilaamaan, ota kasvikset pois vedestä, valuta lävikön avulla ja laita karitsanpaistopannulle.

9. Pyörittele kasviksia hiukan reilu viisi minuuttia pannulla, jotta paistonesteiden maku tarttuu.

Asettele kasvikset karitsan kanssa lautaselle, syö hyvin ja nauti!